När persikor var exotiska


Konserverade persikohalvor med vispgrädde var en vanlig söndagsefterrätt
i mitt barndomshem. Grandprix63 skickade mig den snygga annonsen som fick mig
att minnas. "Libby" hade jag som alias när jag började blogga - för drygt tre år
och 1 448 inlägg sedan.
1 Tusse:

skriven

Libby minns vi mycket väl, och jag har fortfarande inte hittat den där konservöppnaren som det stod Libby's på.

2 eva:

skriven

Min mammas "persikospecialefterätt" på 1950talet var som svamphattar med en halvbanan som fot nerstuckna i vispad grönfärgad grädde som gräs och lite riven choklad över hattarna.

3 Jenniy:

skriven

Vi fick alltid persiko halvor med grädde hos min morfar när vi var där på middag när jag var liten. Först stek, sås och potatis och sen persikor med grädde. När vi träffas hela familjen för middag nu för tiden är det samma meny som gäller!!!

4 Lotta Daisy:

skriven

Synd att man inte kan klicka like på vissa kommentarer! Grön grädde som gräs var ju för skönt! Också jag som 60- talist har ätit persika m grädde. Min mor utvecklade det till en födelsedagstårta med svartvinbärssylt mellan bottnarna o persikor med hackade hasselnötter uppepå. Äter fortfarande ibland. Tycker Libby var ett fint namn men förstås modigare utan alias.

5 Eli:

skriven

Tusse: Jag gissr att du har en del att leta igenom...

Eva: Helt fantastiskt! Har sett sådana där fantasifullla efterrätter i receptböcker från 50-talet - vad roligt att få bevis på att en del husmödrar faktiskt gjorde rätterna!

Jenniy: Vad häriigt att ni gjort en tradition av menyn!

Lotta Daisy: Ja, den gröna grädden var en höjdare!

6 Tusse:

skriven

Det är nog bara att inse att jag inte har den kvar ...

Däremot hittade jag denna persikotonade reklamfilm för Libby's produkter på Tuben:

http://www.youtube.com/watch?v=1pc5F77LCgk

Den makabra höjdpunkten kommer dock sisådär 3 minuter in i filmen - vad är det för utomjordingar som tassar förbi Pizza Hut?

7 Rutan:

skriven

Jag älskar konserverade persikor med vispgrädde. Äter det om inte varje vecka så åtminstone ett par gånger i månaden.

8 Jessica:

skriven

Konserverade persikor med grädde. Nu fick jag en nostaligisk flashback som heter duga. Satt helt plötsligt i mormor och morfars lilla kök och åt det i minnet.... nu finns de inte mer och det var länge sen jag åt de efterrätten.

Kommentera här: