Ett fynd för er som gillar 80-talet


... eller är det en 90-talare? De här utrymmeskrävande golvlamporna som jag minns att folk hade
bredvid sina skinnsoffor för något decennium sedan har i alla fall kommit i ropet igen.
Det här exemplaret fanns på Pingstkyrkans loppis i Görla, Norrtälje i dag för 750 kronor.
Fint skick, fungerar.


Har för mig att prislappen senast jag
såg en sådan här (har de ett namn?) 
i en antikbutik i Sthlm visade flera
tusenlappar mer än 750 pix.
1 Lundagård:

skriven

Åh, den lampan minns jag, för mycket 90-tals barndom för mig så den skulle inte flytta hem till oss! :-)

Sjuttiotalet neråt däremot är alltid trevligt. Tjusig sommarstuga i inlägget under och så kul att se bilderna från Antik- och kuriosamässan! Det blev ingen lördagsträff för oss men vi återkommer förhoppningsvis nästa år!

2 Ellika:

skriven

Fint att du postar om en lampa nu i helgen. Jag köpte en lampa av dig för ett par år sen, med gula streck på två glaskupor. Min syster hämtade upp den åt mig. Tyvärr har jag inte haft plats för den innan, men idag satte jag upp den på mitt kontor och jag måste bara berätta att jag fullkomligen älskar den och att den trivs så bra med mitt teakskrivbord och min teakbyrå från 60-talet, Stig Lindbergs lustgård, sminkbord från 50 talet och en vit ikeabokhylla från 60-talet. Alldeles, alldeles underbart

3 eli:

skriven

Ellika: Kul att lampan kommit upp. Låter som ett drömkontor. Du får gärna ta en bild, som gästbild här på bloggen. Om du har lust.

Lundagård: Ja, det kan vara så där med barndomsminnen. Själv upplecde jag det bruna 70-talet och jag kan säga att det kommer inte in där jag bor :-)

4 Ellika:

skriven

Tack Eli!Just nu lämpar sig inte riktigt kontoret för fotografering, bland annat så ligger det en kvadratmeter valnötter på tork i ett hörn. Men jag kanske kan få återkomma om några veckor?

5 Linda:

skriven

Jag satsar på tidigt 90-tal, mina föräldrar köpte just en sådan på Europamöbler (tror jag?) i början av 90-talet tillsammans med en tidsenlig hörnskinnsoffa. Lampan hänger fortfarande med och står hemma hos mamma, börjar nästan tycka att den ser ok ut igen. ;)

6 Re-dizain:

skriven

Jag har en i brunt och den är märkt med Ateljé Lyktan klistermärke. Jag vet inte vem som formgivit denna men troligtvis är den 80 eller kanske 90 -tal. Lampan har jag i min studio och tycker att den är lite fulsnygg men funktionell:)

Kommentera här: