Dagens diskställ är det nya Dagens outfit

Allt fler retrobloggare finns nu också på Instagram, och folk som inte startat en retroblogg
går istället direkt på instagram och visar sina fina fynd och inredningar där. Ser du till att följa
en hoper retro-instagrammare så har du numera tillgång till ett ständigt flöde av små
skönhetschocker. Motsvarigheten till modebloggarnas Dagens outfit är hos oss Dagens diskställ,
eller Dagens köksskåp.
Här är mitt bidrag från förmiddagen.
 
Femtiotalsjakten på Instagram heter... Femtiotalsjakten.
Vi ses där! Också.
 
 
1 precis en sån:

skriven

Har tre sidor på fb, en blogg, ett forum och jag har provat på twitter ett kort tag - instagram har jag inte riktigt förstått tjusningen med.

Svar: Jag trivs med Instagram, men Twitter var inte för mig. Det är olika!
Eli Åhman Owetz

2 Christofer:

skriven

Vi som är riktigt retro minns visserligen Instamatic och telegram, även om det på senare tid börjar bli svårt att få tag på diafilm i Kodapak-kassett. Vi diskar självfallet för hand, och disken placeras i ett diskställ av plastklädd järntråd på diskbänken, som är av rostfritt stål. Vi har redahylla och tickareglar. Vi hänger med vår tid. Glöm inte att ställa fram klockan en timme natten mellan lördag och söndag! Hilma hälsar!

3 Moster Mjölgumpa:

skriven

Jag diska tyvärr i maskin. Tyvärr är kanske fel ord för mig att använda i detta fallet, men det gör ju att jag inte har något vackert diskställ att fotografera.
Jag följer dig med spänning på Instagram...

Svar: Jag avskyr diskmaskiner sedan mitt sommarjobb när jag var 16 år. Stod en hel sommar och plockade i och ur disk på ett grillkök. Jag vet ju att maskindiskmedel inte luktar som lut längre, men diskmaksin är för mig lutångor och hamburgerfett hår :-)Kul att du följer mig på Instagram!
Eli Åhman Owetz

4 pärlbesatt:

skriven

Tänk, jag var på väg att ta ett kort på mitt fyllda diskställ häromdagen. Hade ingen aning om att det var kutym.

Var skulle du ha ett draperi som det du hjälpte mig artbestämma? Funderar på innanför ytterdörren men undrar om vi inte kommer att förstöra det med varit ute på allmänna färdmedel-händer då...

Svar: Vi har en inner- och en ytterhall. Själv skulle jag sätta upp draperiet i dörröppningen mellan hallarna, är på jakt efter något passande i precis samma stil som ditt. Håller med dig om att det riskerar bli smutsigt ganska snabbt vid ytterdörren. Annars är det ju sås snyggt att du kunde sätta upp det på en vägg, som konst.
Eli Åhman Owetz

5 Tant Emma:

skriven

Har Instagram sen en månad tebax. Känner mig lite kluven. Tycker egentligen bättre om min blogg :)

6 Christofer och Hilma:

skriven

Ja, nu har vi äntligen träffats på Moderna Musset och vi kan verkligen rekommendera Femtiotalsjaktens besökare att se utställningen.

7 pärlbesatt:

skriven

Hej igen,

Har varit sjuk och AFK så jag hade inte sett det här, sorry. Inte meningen att vara dissig och arrogant, när jag fått svar och allt. Jag har en större hall och så en liten hall med hatthylla, det skulle nog funka fint att ha det mellan dem, även om man nog också skulle grisa ner det när man tog undan det för att komma in och ut (toan/badrummet är innanför där också, så det är en del trafik där). Kanske jag ska ha det på väggen som nån av dina medbloggare på retroarenan skulle göra med sitt gulbruna geometriskt mönstrade tyg. Jag tror det här tyget förtjänar en sån plats. Och tack igen för hjälp med att artbestämma det!

Svar: Du får ta en bild sedan när tyget är uppe!
Eli Åhman Owetz

8 pärlbesatt:

skriven

Det ska jag, det blir inte dagens diskställ, utan snarare dagens filial till stadsmuseets visningslägenheter... ;) De har en från sent 30-tal och en från 1969, men ingen från 50-talet så jag tänkte dra mitt strå till stacken om än bara i liten privat skala, och utan visningar. :)

Svar: Supercoolt!
Eli Åhman Owetz

Kommentera här: