Nässjö på en kafferast


Jag är på kick-off med jobbet, i Nässjö, den gamla järnvägsknuten. Helt oväntat fick vi
två timmar för fria aktiviteter på eftermiddagen. Lycka!
För jag hade rekat att det fanns två fik med trevliga skyltar. Hur skulle de se ut inuti?


Det första kaféet, Princess, ligger i Pigalle-fastigheten, f d Folkets hus
om jag ska gå efter vad jag googlar fram. I dag verkar där vara bland
annat diskotek. Konditoriet Princess hade kakelfasad och fin skylt, och
Pigalle-skylten var ännu finare. Men...


... tyvärr var kaféet renoverat till fullständigt ointressant 1990-tal.
Därför får ni istället se det charmigaste de hade, en lokal "extra allt"-specialare.


Det andra kaféet jag hade förhoppningar om heter Elsies och skylten var
bedårande. Men inredningen bara "allmänt gulligt gammaldags".
Inget 1950-tal där heller.


Jag drog en repa runt centrum och fick då i alla fall se ovanligt många
kakelklädda portar i svart, grönturkost och brungult. Och en riktigt vacker port.
Vi bor på Hotell Högland, som jag gissar är från 1960-talet. I morgon ska jag
fråga personalen om byggåret. Och kanske ta någon bild inifrån hotellet.
1 Moster Mjölgumpa:

skriven

Porten på nedersta bilden var sannerligen vacker.

2 Anna-Lena:

skriven

Vad kul att du har varit förbi Nässjö, förövrigt min hemstad. I stort sett alltid när jag är i stan så blir det ett besök på Elsies med kompisar. Trevlig helg!

3 Elisabeth Forsén:

skriven

Ska se på min omgivning med andra ögon. Vissa portar tar man för givet.

Och Elsies, nu när det är ombyggt finns inte charmen kvar men brödet är okonstlat och gott.

Elsies Slaglimpa, lite varm med bregott och kaffe.

Det skulle sitta fint till eftermiddagsfikat.

4 Heinz:

skriven

Mycket bra! Kul att se andra portfantaster på nätet. Kolla gärna in den nystartade Portportalen på http://portportalen.blogg.se



Portliga hälsningar,

Heinz

5 Linnéa:

skriven

Ja, Elsies borde inte byggt om till det moderna. Tacka vet jag treditionella gamla slitna konditorier utan latte, frappe, ciabatta och foccacia!

Kommentera här: