Ingen jul utan hemgjord knäck


I kväll kokade jag knäck, efter mammas gamla recept. Det är den enda knäcken för mig.
Här får ni receptet. Den ska koka länge, så att den blir stenhård.
Det funkar bra att höfta.1 kkp är en kaffekopp av äldre modell, ungefär 1 dl.
1 knivsudd är - en knivsudd. Skorpsmulor: översättes med ströbröd.

Ingredienser
1 kkp socker
1 kkp ljus sirap
1 kkp grädde
3 msk smör
50 gr sötmandel, hackad
1/2 kkp skorpsmulor
1 knivsudd bakpulver

Blanda socker, sirap, smör och grädde i tjockbottnad kastrull.
Låt sakta koka under omrörning tills knäcksmeten vid prov i kallt vatten
är lagom seg och hård.
Ta av grytan.
Mandel, skorpsmulor, bakpulver blandas i.
Skeda upp i formar.

Förvara kallt, så att knäcken förblir hård.

Kommentera här: