1950-talsstaden Norrtälje


Stina och Emma driver Frankie´s café på Sora Brogatan.

Tilbringade en trevlig dag i 1950-talsstaden Norrtälje i dag. Några av kriterierna för en 1950-talsstad, enligt mig: Långsamt tempo, butiker med expediter som har tid att hjälpa till och vara trevliga, minst ett 50-talsfik samt bevarade butiksskyltar.
Först fikade min syster och jag på Frankie´s café. Där är det trevligt inrett med femtiotalspryalr utan att vara krystat. Det spelas stillsam musik från tiden, och där finns läsning för många timmars kafébesök: en mängd nummer av  " Allt i hemmet" från 1950-talet.


Frankie´s har utsikt, Stringhylla och en logga som ser bättre ut om fotografen undviker blänk.


Sedan anlände mamma
med färdtjänst, och vi började med dagens stora uppdrag: hitta skor åt henne. I skoaffären snett över gatan från Frankie´s mötte vi 1950-talet igen. En helt fantastisk expedit tog sig tid och plockade kunnigt fram några modeller som skulle kunna passa - och träffade rätt på en gång.  Succé!
Norrtälje är oöverträffat om du vill ha hjälp och råd i affärerna.  

 
Efter lunch
och litet mer shopping avslutade vi Norrtäljedagen med att beundra den vackra Postverket- logotypen och mosaikväggen från 1951. Samt inhandlade jag tre ark frimärken i serien "Älskade moped".


Ulf Kylbergs  "Postens gång" (1951).


Ja, jag älskar mopeder. Jag har ägt och kört en en Puch från 1950-talet (modellen före Florida) och en Husqvarna och en Zündapp, båda från tidigt 1960-tal. Men för tillfället får det räcka med frimärkena.

Kommentera här: