Baka, baka liten kaka


I går gjorde jag en rabarberpaj, som blev sur och fick de tappra tre som bjöds på den
att dränka pajen i Vaniljvisp. En husmor på 1950-talet hade säkert känt till att rabarbern är för
besk och grov nu i slutet av juli. Nu vet jag också det. Hon hade kanske istället bakat en kaka
med Kåkås godingar.


Påsarna var så fina, enkel och lyckad grafisk formgivning innan mer än någon promille
av befolkningen kände till uttrycket. Men jag kommer ihåg från barndomen hur de där  
fruktkakorna smakade. Torra, med hårda bitar av suckat och apelsinskal i.
Och Vaniljvisp var inte uppfunnen.

Kåkå finns kvar, som leverantör till bagerier och konditorier. Det verkar gå bra, och på deras
hemsida finns en fascinerande lång produktlista. Allt från kristyrmorötter till bake off-cognacsbitar 
och Sarah Bernhard-skyltar.

Vilken 50-talskaka är DU?
1 Skaffaren:

skriven

Banankaka. Inget fick förfaras, svarta bananer hamnade i bakverk.

2 Tinkerbell:

skriven

Kanelbulle är väl aldrig fel ...

3 Benny:

skriven

Det blir nog kanelbulle här med...jag väljer alltid det om jag känner efter noga...



Angående pajen så får man sockra rejält på det grova rabarberstängerna, alternativt blanda i andra bär som jordgubbar eller Hallan (rekommenderas), då blir det bra!

4 Tusse:

skriven

KåKås Godingar! Pricks Kakbuss! åså ljuvlig isnougat, som smälter i munnen!

... mja, jag är nog inte suckattypen utan snarare olikfärgat Williströssel i prasslande påsar ...

5 Syltan:

skriven

Uäkk för sukkater och cherry och gänget!(fina påsar dock!)

Kanelbulle, eller ännu hellre, kardemummabulle!

Eller allra bäst; vaniljbulle!

6 Larsson:

skriven

Min kaka blir nog tigerkaka! Mums än i dag...

7 Alveline:

skriven

Marengskake med krem og friske bær på! Coctailbær(hermetiserte kirsebær)er så nydelig!

Kommentera här: