Vi testar 1950-talsrecept (varm smörgås)

Enligt devisen "Man har inte roligare än man gör sig" testade Femtiotalsmannen och jag
i helgen ett recept ur Femina 1954. Det som hade fångat mitt intresse var att leverpastej ingick
i receptet, inget man vanligtvis brer på varma mackor.

Varm vickningssmörgås fanns i ett matreportage med rubriken Biosupé.
Därav raden "Tänd ugnen genast efter hemkomsten från bio."
Eftersom vi inte kände för stekt ägg utan mest var nyfikna på hur leverpastejen
skulle funka så skippade vi ägget. I övrigt följdes receptet.
Resultatet? Vickningssmörgåsen smakade mer svamp än när man bara använder
champignonstuvniing. Den smälta leverpastejen förstärkte svampsmaken,
men märktes inte som egen smak. Lustigt.
Smörgåsen får tre strutlampor i betyg av mig, och fyra av Femtiotalsmannen!
Fast utseendemässigt så hade ju svampmackan mått bra av det där stekta ägget...
Det ska testas fler recept, så stay tuned!
Tidigare inlägg om 50-talsgodsaken fattiga riddare här.
skriven
Tur att den var god. För utseendemässigt påminner den om surdegen Herman i ogräddat skick. Brrr.
Biosupé, ja herregud.