Vi testar 1950-talsrecept (varm smörgås)


Enligt devisen "Man har inte roligare än man gör sig" testade Femtiotalsmannen och jag
i helgen ett recept ur Femina 1954. Det som hade fångat mitt intresse var att leverpastej ingick
i receptet, inget man vanligtvis brer på varma mackor.


Varm vickningssmörgås fanns i ett matreportage med rubriken Biosupé.
Därav raden "Tänd ugnen genast efter hemkomsten från bio."
Eftersom vi inte kände för stekt ägg utan mest var nyfikna på hur leverpastejen
skulle funka så skippade vi ägget. I övrigt följdes receptet.

Resultatet? Vickningssmörgåsen smakade mer svamp än när man bara använder
champignonstuvniing. Den smälta leverpastejen förstärkte svampsmaken, 
men märktes inte som egen smak. Lustigt.
Smörgåsen får tre strutlampor i betyg av mig, och fyra av Femtiotalsmannen!
Fast utseendemässigt så hade ju svampmackan mått bra av det där stekta ägget...

Det ska testas fler recept, så stay tuned!
Tidigare inlägg om 50-talsgodsaken fattiga riddare här.
1 Monet:

skriven

Tur att den var god. För utseendemässigt påminner den om surdegen Herman i ogräddat skick. Brrr.



Biosupé, ja herregud.

2 Libby:

skriven

Monet: Haha, ja. Det är väl därfär de dolde den med ett stekt ägg. Men den såg godare ut än på bilden, du som plåtar mycket mat vet ju hur svårt det är att få den att se lika god ut på bild som den smakar. Matfoto är en egen konstart. Men jag orkade inte lägga ner tid på att hitta rätt ljus, avstånd etc, då hade mackan kallnat!

3 rodrigo obon:

skriven

Hej, härlig blogg. Hittade den av en slump och när gått igenom gamla inlägg så såg jag att du har skrivit om Broadway och Broadway Express i Norrköping och tänkte bara säga att det är jag som har ritat deras logga. Inte intressant alls egentligen men det var en kul slump. tack för en en toppen blogg, denna går direkt till mina länkar. Ha det!

4 Tusse:

skriven

Vickning! Du sa ordet!

(Något för DNs ordkramarkampanj kanske???)

5 Farbror Sid:

skriven

Liknande macka gjorde morsan minns jag, men utan leverpastejen och ägg, tror jag. Jag gillade den!

6 Liina:

skriven

Ha. Min syster brukar berätta "skräckhistorien" om när hon var hos farmor och farfar och blev serverad varma mackor med leverpastej. Hon sa att hon inte var hungrig... (hon gillar inte leverpastej kall heller) Själv skulle jag nog ätit det om det var jag som var där. Har sällan problem med udda kombinationer medan jag inte klarar att äta sånt alal andra gillar (som pasta =)

7 Libby:

skriven

Rodrigo: Kul att veta, loggan är fin! Kollade din blogg också, ska titta runt där när jag har mer tid, spännande!

Tusse: I Norrtälje finns ett gatukök som heter Vickningen. Det du!

Farbror Sid: Hon kanske gjorde den emd leverpastej, men berättade inte det för dig? :-)

Liina: Det där matchar mitt minne av när jag som femåring blev bjuden på rumsljummen mjölk ur en tillbringare som stod i ett sommarflugigt kök., hos en granntant. Då var man sannerligen aldrig varken törstig eller hungrig...

8 Tusse:

skriven

I Linköping finns ett ordenssällskap som heter Wiknings-Commissionen. Undrar om det finns något samband där?

Kommentera här: