1950-talsmiddag hos Inga-Lill och Jan-Åke
Slottsstek med brunsås och pressgurka, det ni! I lördags var Femtiotalsmannen
och jag hembjudna till våra goda vänner Inga-Lill och Jan-Åke. De bjöd på 1950-talsmiddag.
Inga-Lill hade på korrekt 1950-talsmanér frågat
svärmor om råd. Vad bjöd man på, då på 1950-talet?
Till förrätt: Krustader med svampstuvning, såklart.
De rätta tillbehören. Kokta morötter, ärtor i den här
färgen och vinbärsgelé. Samt hemgjord pressgurka!
Vi var imponerade.
Kronan på verket. Glace au four. Mmmmmm...
Tack för en underbar middag, säger vi till Inga-Lill och Jan-Åke (som
liksom alla vänner som nämns på Femtiotalsjakten egentligen heter
något annat, mindre 50-talsaktigt). Till efterrätten fick vi titta i den
kombinerade instruktions- och receptboken som hör till den Electrolux-
assistent från 1966 som finns i deras ägo.
skriven
åh, jag hade kunnat LEVA på svampstuvning i krustader som liten om jag hade tillåtits... det låter fortfarande inte som ett helt dumt förslag.
Och nu blev jag sugen på stek - ska nog ta och slänga in den där älgbiten som ligger i frysen och väntar på att bli tjälknöl i ugnen nån gång i veckan minsann!