Lev ett rikt liv i fattiga tider (helgtips)


Veckoslutet före lön, och väldigt tomt i plånboken. Lördagsmiddagen blir 
"improviserat smörgåsbord", det vill säga fynd från längst in i frysen och en
sillbit från kylen. Två flugor i en smäll - gratis mat och aå rensar man och städar
ur kyl och frys  inför julmatsinköpen.
Visst är teckningen i Damernas Värld 1950 fin? Signerad K Thorvall Falk, 
då ung illustratör, sedermera författare utan efternamnet Falk.

Och så värmer vi upp tre gamla budgettips:
BILLIGT Fattiga riddare - budgetgodis en helg som denna
BILLIGT Loppisen nära dig kan ha söta saker för en femma
GRATIS Byt grejer med varandra. 
GRATIS Folkbiblioteket - det bästa i livet är gratis
GRATIS Höj blicken - gå på skyltspaning
1 Staffan H:

skriven

Den tidens grafiska design och alla dessa fina teckningar som tidningarna var fulla av i annonser och till artiklar - kul att se lite sådant igen! De hängde med en bit in på 60-talet innan förändringens och utvecklingens vindar blåste och fotot kom att användas i allt större utsträckning.

2 Libby:

skriven

Jag saknar verkligen den typen av illustrationer i dagens magasin. Det skulle gå att göra det där knäcket om kylskåpsrensning idag också, med en snygg illustration. (Men watch what we wish for... bevare oss för 1960-talets Rit-Ola-stuk - och de anemiska rättegångsteckningar som man fortfarande ser.)

3 Anneli:

skriven

Meny; Linssoppa och Fattiga riddareEtt annat bugettips är röd linssoppa, vilket inte är så tråkigt som det låter. Släng i lite halvvissna grönsaker som du har glömt (gömt) längst bak i kylen plus diverse kryddor. Gör långkok! Dvs glöm bort kastrullen i någon timme på spisen. Låg värme rekommenderas! Resultat; mustig, mättande tjock god soppa. Och billigt!! Röda linser är mycket billigt och grönsakerna var du ju ändå på väg att slänga..

Jag lagade denna soppa på jobbet häromdagen och bjöd några arbetskamrater. De blev förvånade att det var så gott! Linssoppa har tyvär ett dåligt rykte. Synd och skam!Och om man vill slå på stort innan lön, "Fattiga riddare" till efterrätt då :-)

4 Libby:

skriven

Ja, linssoppan förknippas ju med det rysliga 1970-talet (nu talar jag bara om estetik och samhällsatmosfär, för jag var ju ung då så jag hade kul ändå). Men linssoppa är gott, billigt och närande. Servera den i en snygg emaljgryta från 1950-talet och kalla den Luxussoppa - vips så är den en femtiotalsrätt!

Kommentera här: