Vi gick till Stadsmissionen


I dag gjorde Empire-Amelie, min väninna med en begynnande 1800-talsvåning, och jag
en utflykt till den trivsamma förorten Gröndal. Reportage därifrån kommer på söndag.
Bland annat besökte vi Stadsmissionen, stans största.
Jag fick tji vad gällde fynd - men imponerade stort på E-A när jag kunde pricka in vilka muggar
i deras hyllor som var brittiska. E-A köpte ett par böcker och teburkar. Roligast var borden med skor.
Runt hundralappen skulle de ha för bland annat de här busvassa 60-talssandaletterna.

1 Amanda:

skriven

Fina! Ibland kan man hitta riktigt snygga skor! Folk brukar inte gilla att köpa just skor second hand.

2 p-e fronning:

skriven

Då såg jag dig! Hahaha! Men du klär dig ju inte som en 50-tals husmor! Själv stod jag ett tag och höll i en bok som jag inte köpte. Annars hittade jag inget som intresserade mig denna gång. Inte de senaste gångerna heller. Men de har öppnat en i Liljeholmstorgets galleria också, och där hittade jag några böcker.

3 Lempa:

skriven

Ser häftiga ut,kallar man även damskor för myggjagare?

4 Frida:

skriven

Bor nära stadsmissionen i Gröndal och har varit där många gånger men aldrig hittat något! De "roliga" sakerna skickas till andra butiker, tråkigt.

5 Libby:

skriven

Amanda: Nej, jag gör själv inte det. Har hört någon skräckhistorievariant på temat "Om man tar de dödas skor blir de osaliga när de försöker återvända för de måste ha sina skor om de ska kunna gå", brrrr. Sedan dess känner jag obehag inför second hand-skor.

P-E Fronning: Det här är också scary. När jag höll på att plåta en fåtölj + radiogrammogron, visst var det då du var i närheten? För jag kände att någon manlig person tittade på mitt plåtande - och jag tänkte "vad lustigt om det skulle vara om någon Femtiotalsjaktenläsare som ser det här på bloggen imorgon". Haha, nä, svarta tröjor, tunikor, hoods + jeans - det är min ofemtiotaliga klädstil. Liljeholmens Stadsmission har jag varit på, och de hade litet roligare saker men var ännu dyrare.

Och du, nästa gång får du komma fram och hälsa :-)

Lempa: Jag vet inte?

Frida: Precis så kändes det! Empire-Amelie och jag gissade att eventuella fynd görs bland kläderna och böckerna. Porslinet var fullständigt ointressant.

6 p-e fronning:

skriven

Haha! Scary. Ja, det kan nog stämma. Det var någon möbel iaf. Men jag visste ju inte att det var du. Däremot tänkte jag att det kunde vara du. Nu kanske jag känner igen dig nästa gång ;) De hade förresten ett par snygga danska stolar som dock kostade en slant och såg lite smårangliga ut...

7 randiga tråden:

skriven

Där har jag köpt -50 talsfåtöljer och klätt om. Stadsmissionen på Hantverkargatan gick jag varje lunchrast, jobbade tvärsöver gatan. hittade mycket kul där. Nu är det flera år sedan.

8 Anta Snaque:

skriven

Efter att ha trippat omkring i liknande skor på 60-talet är det ett under att ens hallux valgus är av den minimala sorten.

Kommentera här: